KPV Silvolde

Kleindiervereniging

KPV Silvolde e.o. 

Clubshow 2019

Voor de 11e keer hebben we de clubshow ondergebracht bij de "van Pallandtshow"

Onderstaand de fokkers die op onze clubshow hebben gewonnen.

T.W. Hendriks: Fraaiste konijn
M.A.J. Hulshof: Fraaiste konijn van het andere geslacht "Gert Spekking prijs"
M. Klompenhouwer: Fraaiste grote hoen
J.C.J. Jansen: Fraaiste dwerghoen
G. Hendriks: Fraaiste sierduif
William van Berkum: Fraaiste konijn van een jeugdlid
Thomas Post: Fraaiste grote hoen van een jeugdlid
Thomas Post: Fraaiste dwerghoen van een jeugdlid

Clubshow 2018

Voor de 10e keer hebben we de clubshow ondergebracht bij de "van Pallandtshow"

Onderstaand de fokkers die de bekers van onze clubshow hebben gewonnen.

B.J. Kniest: Fraaiste konijn
C.J.M. Wijsman: Fraaiste konijn van het andere geslacht "Gert Spekking prijs"
M. Klompenhouwer: Fraaiste grote hoen
C.J.M. Wijsman: Fraaiste dwerghoen
Kinderboerderij Engbergen: Fraaiste serama
D. v.d. Zwaard: Fraaiste sierduif
William van Berkum: Fraaiste konijn van een jeugdlid
Nicky van Berkum: Fraaiste dwerghoen van een jeugdlid

Clubshow 2017

Voor de negende keer hebben we de clubshow ondergebracht bij de “van Pallandtshow” de voorzitter van K.P.V. Silvolde e.o. Chris Wijsman is er weer in geslaagd om de hoofdereprijs bij de konijnen te winnen.

Onderstaand de fokkers die de bekers van onze clubshow hebben gewonnen.

C.J.M. Wijsman Fraaiste konijn
S.W. van Berkum Fraaiste konijn van het andere geslacht "G.Spekking prijs"
H.A. van Hagen Fraaiste dwerhoender
Nicky van Berkum Fraaisre serana

 

Allen gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

Clubshow 2016

Voor de 8ste keer hebben we de clubshow ondergebracht bij de “van Pallandtshow” twee leden van K.P.V. Silvolde e.o. zijn er in geslaagd om beide hoofdereprijzen bij de konijnen te winnen. Tom Hendriks had het fraaiste konijn van de show een Vlaamse reus  in de kleur ijzergrauw. Het predicaat van deze jonge ram werd bij de eind keuring verhoogd tot een U. Hans Holthausen had het fraaiste konijn op 1 na van de show. Een Nederlandse hangoordwerg. Deze jonge ram is een wit roodoog die het predicaat F behaalde.

Onderstaand de fokkers die de bekers van onze clubshow hebben gewonnen. Op volgorde van de onderstaande foto's.
Fraaiste konijn: Tom Hendriks
Fraaiste konijn: ander geslacht "Spekking prijs": Tom Hendriks
Fraaiste grote hoen: Henk van Hagen
Fraaiste dwerghoen: Chris Wijsman
Fraaiste serama: Melanie Hengeveld
Fraaiste sierduif: Dick van de Zwaard
Fraaiste konijn jeugdlid: William van Berkum
Fraaiste grote hoen jeugdlid: Thomas Post
Fraaiste dwerghoen jeugdlid: Thomas Post

Clubshow 2015

Ook in 2015 hebben wij onze clubshow ondergebracht bij de "van Pallandtshow" georganiseerd door V.P.K.V Varsseveld. Ook dit keer was de hal weer mooi aangekleed en goed verzorgt. Op 7 december hebben wij tijdens onze ledenvergadering de prijsuitreiking gehouden.

Hieronder ziet u de foto's van de prijsuitreiking

Clubshow 2014

Voor de 6e keer op rij hebben wij K.P.V Silvolde e.o. de jaarlijkse clubshow ondergebracht bij de V.P.K.V Varsseveld in de van Pallandthal. Deze van Pallandtshow vond plaats op 31 oktober, 1 en 2 november 2014. Op deze show waren ook de prijzen van het Achterhoeks verband uitgezet waarbij K.P.V. Silvolde e.o. ook bij aangesloten is.

De hal was weer mooi aangekleed en er waren ruim 200 dieren meer ingezonden dan in 2014 namelijk 988 stuks. Ook onze 2 nieuwe jeugdleden hadden Vlaamse reuzen ingezonden helaas waren deze resultaten niet zo goed als op onze jongdierendag waar ze in de top mee draaiden. Het is een hele kunst om dieren telkens weer op tijd show klaar te hebben.

We hadden dit jaar een extra prijs. Gert Spekking heeft i.v.m. zijn 50 jarig lidmaatschap bij K.P.V. Silvolde e.o. en de landelijke bond de K.L.N. een prachtige wisselbeker beschikbaar gesteld voor “het fraaiste konijn van het andere geslacht”. Bas van Berkum was de gelukkige winnaar met een kleurdwerg rus tekening zwart voedster Oud.

Winnaars wisselbeker clubshow 2014:
Fraaiste grote hoen: Jo Bosman
Fraaiste dwerghoen: Chris Wijsman
Fraaiste konijn: Chris Wijsman
Fraaiste Konijn op een na: Bas van Berkum

Tot slot alle winnaars gefeliciteerd met het behaalde succes. Ook willen we de organisatie van V.P.K.V Varsseveld en onze leden bedanken voor het welslagen van deze mooie show in onze regio. We hopen dat wij er in 2015 weer met veel goede gefokte dieren aanwezig kunnen zijn.

Prijsuitreiking

Tijdens de laatste ledenvergadering van 2014, is de prijsuitreiking van de clubshow geweest.

De clubshow hebben wij voor het 6e jaar ondergebracht bij V.P.K.V. Varsseveld.

 • Foto 1 Fraaiste Konijn F96 ( nr.1 ) voor Chris Wijsman, deze konijn kreeg tijdens de keuring F95.5 en tijdens de eindkeuring door de HEP jury verhoogd naar F96.
 • Foto 2 Fraaiste Konijn ander geslacht F96 ( nr.1a ) voor Bas van Berkum, deze prijs werd uitgereikt door Gert Spekking.
  Deze prijs is voor het eerst uitgereikt, en beschikbaar gesteld door Gert Spekking t.g.v. zijn 50 jarig lidmaatschap van K.P.V. Silvolde e.o. in 2014.
 • Foto 3 Fraaiste Grote Hoen F96 ( nr.3 ) voor Jo Bosman, deze mocht de beker houden omdat Jo 3 jaar op rij het beste grote hoen had, een extra felicitatie waard.
 • Foto 4 Fraaiste Dwerghoen F96 ( nr.4 ) voor Chris Wijsman, deze wisselbeker mocht Chris houden omdat zijn naam er 5 maal in totaal op de beker staat.
  Deze prijs werd overhandigd door mede bestuurslid Ben Kniest.
 • Foto 5 is uitreiking wisselbekers.
 • Foto 6 Fraaiste Konijn Grote rassen F95.5 ( nr.10 ) voor Tom Hendriks.
 • Foto 7 Fraaiste Konijn Midden rassen F96 ( nr.11) voor Chris Wijsman, deze prijs is uitgereikt door mede bestuurslid Ben Kniest. 
 • Foto 8 Fraaiste Konijn Kleine rassen F95.5 nr.12 ) voor Ben kniest.
 • Foto 9 Fraaiste Konijn Dwergrassen op 1 na F96 ( nr.13a ) voor Bas Van Berkum.
 • Foto 10 Fraaiste Grote Hoen ( nr.16 ) voor Jo Bosman.
 • Foto 11 Fraaiste Dwerghoen/ Dwerghoen op 1 na ( nr.18/19 ) voor Chris Wijsman werd uitgereikt door mede bestuurslid Bennie Kniest.
 • Foto 12 Jeugdprijs Beste Konijn ( nr.23 ) voor Thomas Post die per 1-1-2014 lid is en voor het eerst ingezonden heeft op onze clubshow.
 • Prijs 13 Fraaiste konijn dwergrassen Prijs 20 Fraaiste sierduif en Prijs 23 Beste Hoen deze leden waren niet aanwezig, deze prijs wordt thuis afgeleverd.

Clubshow 2013

Voor de 5e keer op rij hebben wij K.P.V Silvolde e.o. de jaarlijkse clubshow ondergebracht bij de V.P.K.V Varsseveld in de van Pallandthal. Deze van Pallandtshow vond plaats op 25,26 en 27 oktober 2013. 

In deze mooie aangeklede sporthal, waar in totaal 773 dieren ter keuring worden aangeboden, heerst een goede sfeer en een goed klimaat voor de dieren.

Op vrijdag morgen vindt de keuring plaats van de diergroepen, zonder publiek. De aanwezige diergroepen, hoenders, dwerghoenders, siervogels, serama’s, sierduiven, konijnen, cavia’s en watervogels werden door een 15-tal professionele keurmeesters gekeurd.

Vrijdagavond, zaterdag en zondags is het voor de fokkers en de liefhebbers geopend om de dieren te bezichtigen. Voor diegene die willen napraten of een consumptie nuttigen is er de mogelijkheid in de ruime zithoek. 

Winnaars wisselbeker clubshow 2013
Fraaiste grote hoen: F96 Jo Bosman
Fraaiste dwerghoen: F96 Henk van Hagen
Fraaiste konijn: U98 Chris Wijsman
Fraaiste sierduif: F96 Dick van der Zwaard

Tot slot alle winnaars gefeliciteerd met het behaalde succes. Ook wil in de organisatie van V.P.K.V Varsseveld en onze leden bedanken voor het welslagen van deze mooie show in onze regio. Ik hoop dat wij er in 2014 met veel goede gefokte dieren aanwezig zijn.

Clubshow 2012

Op 26-27-28 oktober 2012 werd de jaarlijkse van Pallandshow gehouden, georganiseerd door V.P.K.V. Varsseveld. Het was voor het 4e achtereenvolgend jaar dat K.P.V. Silvolde e.o. de clubshow had ondergebracht in Varsseveld. In een mooie ruime ingerichte sporthal was het voor de dierenfokkers- liefhebbers aangenaam vertoeven. Vrijdag avond 26 oktober om 19:00 uur was de opening voor de fokkers/liefhebbers. Het was direct een gezellige ontmoeting voor veel fokkers/liefhebbers. Ook was er de gelegenheid om gebruik te maken van het ruime terras om bij te praten en om koffie of fris te nuttigen.

Fraaiste konijn Ronald Jansen
Fraaiste grote hoen Jo Bosman
Fraaiste dwerghoen Chris Wijsman
Fraaiste sierduif Dick v/d Zwaard
Fraaiste cavia Emmy Jansen
Fraaiste konijn jeugdlid Ronald Jansen

Clubshow 2011

Op 28, 29 en 30 oktober 2011 werd de jaarlijkse Van Pallandshow gehouden, georganiseerd door V.P.K.V. Varsseveld. In deze mooie aangeklede hal was het aangenaam voor de dieren maar ook voor de mensen.Vrijdagavond 28 oktober was de opening om 20.00 uur voor het publiek en de fokkers/inzenders en de eerste contacten werden al snel gelegd. Voor in de hal, bij de kantine was een ruime gelegenheid aan zitplaatsen, waar je koffie of frisdrank kon kopen. Dat dit een show in onze omgeving is die vele fokkers aanspreekt blijkt wel dat er weer 102 dieren meer waren dan in 2010. Ondanks de recessie en de vergrijzing van onze kleindierliefhebbers bestand is deze toename een heuglijk feit.

Fraaiste konijn: B. Bosman, Hulstlander, vrouw jong 1SF 368
Fraaiste grote hoen: Jo Bosman, Vorwerk hoen hen jong.
Fraaiste dwerghoen: Ronnie Ketelaar, Ancona kriel hen jong.
Fraaiste sierduif: Arjan de Graaf, Gelderse slenk, duivin oud.
Fraaiste konijn jeugdlid: Ronald Jansen, Hollander vrouw jong.

Clubshow 2010

Voor het 2e achtereenvolgende jaar hadden we onze clubshow ondergebracht bij V.P.K.V Varsseveld op 29 – 30 – 31 – oktober. In de prachtig aangeklede van Pallandthal werden van diverse verenigingen 995 dieren bijeengebracht voor de keuring en 105 dieren voor de verkoopklasse. Op vrijdagmorgen 29 oktober werden door 16 keurmeesters verdeeld over de diergroepen hoenders/dwerghoenders/siervogels/sierduiven/konijnen/cavia’s/watervogels, 995 dieren deskundig gekeurd.
Dat onze vereniging kwalitatief goede dieren showt blijkt uit de goede uitslagen. In de diergroep konijnen hebben we voor het derde opeenvolgend jaar de gehele show gewonnen. In 2008 Alexander Albers met een witte wener ram 8SF-209 predikaat 1F 97 en in 2009 Henk van Hagen met een kleurdwerg midden sepia marter voedster 9SF-545 predikaat 1F 97 en in 2010 14 Chris Wijsman met een witte wener voedster 0SF-131 predikaat 1F 97.

Tijdens de keurdag is door 2 personen van onze vereniging geholpen met het aandragen van konijnen. Dat de keurdag door het bestuur van V.P.K.V. Varsseveld goed gestructureerd en gecoördineerd is, hebben 2 personen zelf ondervonden. Je wordt ingedeeld bij een keurmeester waarbij geen dieren van je zelf gekeurd worden. Een aandrager van een andere vereniging wilde tijdens de keurig even naar een andere keurmeester gaan kijken hoe zijn dieren beoordeeld waren, maar werd gelijk door eenbestuurslid van V.P.K.V. Varsseveld naar zijn plek terug verwezen. Dit geeft aan dat het een goed georganiseerde show is en hiervoor mijn dank.

Konijnen

Konijnenrassen, speciaal- clubs en konijneregistratie
Lees meer...

konijn

Hoenders

Krielkippen, grote hoenders en het uitbroeden ervan
Lees meer...

kippen

Cavia's

Langharige en kortharige cavia's
Lees meer...

Cavia's

Duiven

Sier- en oorspronkelijke duiven en alles er om heen
Lees meer...

duiven