KPV Silvolde

Kleindiervereniging

KPV Silvolde e.o. 

Op zondag 9 maart waren we als KPV Silvolde e.o.  weer aanwezig op de tuinbeurs bij tuincentrum steentjes in Silvolde. Het was een prachtige zonnige dag. De dieren die de leden beschikbaar hadden gesteld lieten zich mooi zien. In de kooien zaten verschillende konijnen, hoenders, duiven en een paar cavia’s. Naast de trio’s Hollandse kriel patrijs en de sebright kriel waren en ook 2 groepen wyandotte krielen Columbia zwart-wit en Hollandse kriel zwart. Ook waren er kuikens van enkele weken oud aanwezig. In de kooi waar meestal puppy’s zitten hadden we nu konijnen zitten die door de kinderen geaaid mochten worden.

Wedstrijd eieren raden.

De leden hadden van 5 grote hoenders en 5 kleine hoenders eieren meegebracht die door de bezoekers geraden konden worden. Bij deze rassen zat ook een ras beschrijving waarin vaak ook verwezen werd naar de kleur van de eieren. In totaal hebben 28 bezoekers deelgenomen aan het eieren raden. Niemand had alles goed. Slechts 4 deelnemers hadden meer dan 5 eieren goed geraden. Een van onze leden die konijnen fokt had de tweede plek behaald. Hij had bij twee rassen hetzelfde ei ingevuld waarvan er een goed was. Laten we er maar van uitgaan dat het een tactische zet was. Thea Kummeling uit Silvolde had 8 eieren goed geraden ze had 2 witte eieren die beide veel op elkaar leken verwisseld. Een goede prestatie die we belonen met de prijs die we beschikbaar hadden gesteld voor alles goed.

We kunnen terug kijken op een gezellige dag waar veel gelegenheid was om informatie uit te wisselen met liefhebbers en geïnteresseerden in onze hobby.

Klik op onderstaande foto's om het hele album te bekijken
 

 

Konijnen

Konijnenrassen, speciaal- clubs en konijneregistratie
Lees meer...

konijn

Hoenders

Krielkippen, grote hoenders en het uitbroeden ervan
Lees meer...

kippen

Cavia's

Langharige en kortharige cavia's
Lees meer...

Cavia's

Duiven

Sier- en oorspronkelijke duiven en alles er om heen
Lees meer...

duiven